Oldalak

2025. április 6., vasárnap

Heti menü 03.31-től 04.06-ig

Hétfő: Megint nem kellett főznöm, annyi étel maradt vasárnapról

Kedd: Kedvenc fokhagymás-csípős-petrezselymes cukkinis durum tésztánk készült.... Imádjuk


Szerda: Ebédre csak magamnak készítettem sertésvesét tojással. A mai fiatalság nem szereti az ilyen ételeket. Én gyerekkoromban gyakran ettem ezt az ételt és mindig imádtm. Persze tudni kell a vesét megtisztítani, ki kell áztatni, de nem kell abálni, Az elkészítésről itt lehet bővebben olvasni.: https://hzias2.blogspot.com/2013/02/sertesvese-tojassal.html





Vacsorára a családnak brassói aprópecsenyét készítettem csirke felsőcomb filéből. 


Én csak fokhagymás fűszerezésű sültkrumplit ettem vacsorára

Csütörtök: csak egy karfiolos zöldséglevest főztem smack tésztával ebédre.


Vacsorára tükörtojást, rántottát, vagy sajtos omlettet lehetett választani. persze mindenki mást akart. Nem készültek képek.

E heti képem

Péntek: ebédet nem csináltam, csak margarinos kiflit ettem. Vacsorára megsütötem a Legnagyobbikom által frissen fogott harcsát Sütés előtt lekentem fűszeres olajjal: Kb. 1-1,5 dl olajba belekevertem sót, ételízesítőt fűszerpaprikát, alaposan elkevertem, utána ezzel a keverékkel kentem le jó alaposan a beirdalt harcsát. 200 fokra és légkeverésre állított sütőbe toltam, és addig sütöttem, míg a vastagabb résznél a hús levált a gerinről. Simán ki lehetett emelni a gerrincét, a gerinc melletti fehéren mardt részt is megmártottam a kisült fászeres olajban, isteni szálka mentes csemege lett belőle. Még Boglárkám is jót evett belőle. 



Szombat: Miután fiam kifejtette, hogy ha csirkét akarok főzni, akkor neki se kezdjek, mert abból úgysem eszik, hát elmentünk sertéshúst venni. Ebédre sertéscsülökből és lapockából készítettem végül fűszeres sültet hagymás krumplival és vettem mellé káposztával töltött csípős almapaprikát a zöldségesnél. Isteni ebédünk volt. 




Vasárnap: Ha tetszik ha nem csirke lett az ebéd. Farrészekből levest főztem sok zöldséggel, mellé Bogi új kedvencét, smack tésztát főztem külön sós vízben a családnak. 


Másodiknak a család párizsiasan sült csirkemell filét kapott párolt rizzsel és Bogi kedvére 4 db sajtos puffancs is lett. 


Magamnak sült zöldségeket csináltam velük sült csirkecombbal. Nem lehet minden nap össze-vissza enni. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése