Hétfő: vasárnapról maradt minden mégis csináltam magamnak egy kevés karalábékrémlevest és sültkrumplit
Kedd: Mostanában annyi zsemlemorzsát készítettünk, hogy már nagyon sok van. Ma káposzta volt itthon mint zöldség, ebből vágtam vékony szereteket, kicsit lesóztam és testkontrollos panírban megforgatva (2 evőkanál liszt és pici só annyi vízzel elkeverve, hogy felvert tojás sűrűségű legyen, majd zsemlemorzsába forgatni), sütőpapírral bélelt tespsire fektettem, kevés olajjal lekentem és 200 fokos légkeveréses sütőben megsütöttem. Nem gondoltam, hogy olyan finom lesz, amilyen volt. Ehhez is sültkrumplit csináltam. Előtte francia zöldségkeverékből készült leves volt az első fogás.
Vacsorára zúzapörkölt készült, a családnak tésztával, nekem párolt káposztával. Ez is mennyei volt, a káposzta ma még nagyobb kedvencem lett, mint volt.
A maradék zúzapörköltet lefagyasztottam.
Szerda: Hideg sertéssültet és sült csirkecombot ettem, egy nagy adag vegyes salátával. Volt benne retek, hagyma, erőspaprika, paradicsom és káposzta. Isteni volt.
Csütörtök. Találtam vásárlás közben egy szív alakú krumplit a múlt héten. Tartogattam egy kicsit, de nem akartam megvárni, hogy teljesen kicsírázzon, ezért ez a krumpli is belekerült a tojás nélküli nokedlivel készült paprikás krumpliba. Mellé káposztával töltött almapaprika volt.
Este megsütöttem a fiam által fogott két harcsa fűszeres olajjal lekent néhány alkatrészét 2 fejet, 4 első uszony csontját és az egyik gerincét. Isteni csípős csemege lett belőle. A filéket (rántani, vagy egyéb módon elkészíteni) és egy gerincet (alaplének) lefagyasztottam.
Péntek: Bogi előző nap betegen jött haza az iskolából, úgyhogy megint gyógyító csirkelevest főztem (külön főzetem hozzá eperlevél tésztát), és kedvencét, ropogósra sült csirkeszárnyakat készítettem sültkrumplival. Magamnak megint párolt káposztát csináltam a sültcsirke mellé köretnek
Szombat: Megint hórukk munkánk volt, nem főztem volt még csirkelevesünk, - én is eperlevél tésztával ettem, utána mindenki hideget evett kedve szerint.
![]() |
szombat esti képem |
Vasárnap: Tarja csontjából főztem levest, a levesbetét külön főzött cérnametélt volt. Másodiknak sertéspörköltet főztem csülökből és lapockából, mellé tésztát és krumplit csináltam, illetve káposztával töltött almapaprika volt még hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése