Oldalak

2025. március 27., csütörtök

Heti menü 03.17-től 03.23-ig

Elnézést a késői megjelenésért kicsit el voltam havazva a héten.

Hétfő: Nem kellett főznöm, annyi étel maradt vasárnapról. 

Kedd:  Egy egyszerű paprikáskrumplit készítettem, tojás nélküli nokedlivel, a család kedvéért néhány karika kolbásszal


Szerda: Sima zöldséges bablevest készítettem. jó tartalmas volt, két tányérral ettem, utána nem kellett más.


Csütörtök: Előző napről maradt bableves, másodiknak fokhagymás spenótos durum makarónit készítettem. Isteni volt. 



Péntek: Halnap... a fagyasztóból vettem ki két fél pontyfilét, azokat még félig fagyottan beirdaltam (a bőrükre fektetetve, belülről a bőrig), besóztam, és kevés állás után paprikás zsemlemorzsába forgatva forró olajban finom szálkamentesre sütöttem. Ez még Bogikámnak is nagyon ízlett. 



Legnagyobbikom új horgászzsákmánya is asztalra került este. Fogott néhány keszeget, ezeket is sűrűn beirdaltam, csak ezeket kívülről a bőrük felöl, majd besóztam, és sütőpapírral bélelt tepsire fektettem, mindre öntöttem pici olajat és 200 fokra állított sütőben ropogósra sütöttem egyszer megforgatva. A tepsiben elfelejtettem lefényképezni a sült halakat, az utolsót sikerült lencservégre kapni az legutolsó pillanatban, mielőtt megettük. Ebből Bogika nem kapott, féltem, nehogy apró szálka akadjon a torkán. 



Szombat: Családi hórukk munka volt, ezért nem főztem, pizzát rendeltünk, miután fáradtan hazaértünk. PIZZANAP  volt.

Vasárnap: A régen várt kínai sorra került ezen a napon, Először egy csirkehúsleves volt terítéken amit jómagamnak keletiesen tálaltam, egyik oldalra hosszú smack tészta, másik oldalra hús, halmadik oldalra a főtt zöldségek kerültek a tányérba, meglocsoltam kevés szójaszóssal is, igazi keleties leves volt. A többiek magyarosan ették, Boginak nagyon bejött a hosszú tészta, de csak tiszta leves lével kérte. 


Másodiknak kétféle étel készült. A család kérésére csirke felsőcombfilé csíkokból szokásos módon szecsuáni csirke készült rizzsel, 


Bogi kérésére rántott csirkemellfilé és sajtpuffancs (sajtbodag) sültkrumplival. Mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb fogást, nem lehetett senkinek kifogása...



és az eheti kép rólam...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése