Hát ez is elmúlt nagyon csendesen, minden cécó nélkül, szomorkásan. Pont úgy, ahogy gondoltam. Az idén nem díszítettünk karácsonyfát és megbeszéltük, hogy az ajándékozás is elmarad.
A Szentestét hármasban töltöttük Legisebbikemmel és Barátnőjével. Délután hosszan Skype-oltunk a Kicsikkel, aminek nagyon örültem. Karácsony első és második napjának ebédjét Legkisebbikemmel kettesben fogyasztottuk el, este csatlakozott hozzánk Barátnője. Legnagyobbikomék nem jöttek át :( .
A Szentestét hármasban töltöttük Legisebbikemmel és Barátnőjével. Délután hosszan Skype-oltunk a Kicsikkel, aminek nagyon örültem. Karácsony első és második napjának ebédjét Legkisebbikemmel kettesben fogyasztottuk el, este csatlakozott hozzánk Barátnője. Legnagyobbikomék nem jöttek át :( .
Nagyon hiányzott Apa. Tavaly még együtt ünnepeltünk Szüleinkkel, Gyerekeinkkel, meg Párjaikkal, nagy boldogságban, de ez a karácsony már nem volt boldog, és attól tartok olyan már soha nem is lesz.
24-én megfőztem a nagy fazék halászlevet a hét végén megtisztítva, kifilézve elrakott pontyból, aztán délután vittünk belőle Anyukáméknak, Öcséméknek és Legnagyobbikoméknak. Mi is azt vacsoráztunk, második fogásnak pangasius filét készítettem H.F.W. receptje alapján, sültkrumplival, majonézzel.
Karácsony első napján az ebéd első fogása tárkonyos csirkeraguleves lett (most csigatésztával), második fogásnak Legkisebbikem kedvére sajttal-sonkával göngyölt bőrös csirkemellet, a magam kedvére natúr bőrös csirkemellet sütöttem, mindkettőt külön-külön kevés margarinnal megkenve, szorosan sütőpapírba csavarva, 200 fokon és légkeverésen kb. 20-25 percig, aztán levágtam róluk a papírt és a bőrt szép pirosra pirítottam. Készült még tepsiben sült csibemájas töltelék is, ami az én egyik kedvencem, már régóta rá voltam éhezve. A köret margarinos tört krumpli volt.
Ugyancsak első nap főztem meg szokásos módon a húsgombócos-apróhúsos káposztát is fél kiló darált húsból, kb. 1 kg sertés lapockából és 1,5 kg savanyú káposztából.
Öcsémék voltak nálunk látogatóban, hoztak Párja által készített kolozsvári töltött káposztát, aminek isteni ízt adott a kolozsvári szalonna és a füstölt kolbász.
Ma, karácsony második napján már nem kellett főzni, mindenből maradt annyi, hogy még holnap is lesz mit enni.
Az idén 3 féle csemegét készítettem karácsonyra. A kókuszgolyó mellett fekete erdő muffint Gizi receptje alapján (köszönet érte)
és almás-banános gyümölcskenyeret régi Planétás receptem alapján, most befőtt, vagy cukrozott gyümölcs helyett egy banánt karikáztam bele, így is finom lett.
Ezek mellett Anyukám sütött még a családnak mákos és diós bejglit, és "részeges Jeromos"t, meg füstölt sajtos sós rudat is, úgyhogy sütivel el voltunk halmozva.
Holnap János nap lesz, Apa névnapja. Egy újabb szomorú nap.
Holnap János nap lesz, Apa névnapja. Egy újabb szomorú nap.
Hű, nagyon fincsi lehetett minden! Nekem is nagyon jó lett a halászlém, kb. 3/4 órát piszmogtam a szálkákkal az alapléből. Aztán a halhús botmixerrel szétcsapattam, jó sűrű lett a leve. A belevaló halszeleteket csak besóztam, de jövőre másképp fogom csinálni. Valami reklámban láttam, hogy halászlé kockákat feloldottak olajjal és abba pácolták a halszeleteket. Sok puszi! Berni
VálaszTörlésÖrülök Berni, hogy jó lett a halászlé! Én is így csináltam az alaplevet, mert a halpasszírozómat nem találtam meg a költözés óta. Én csípős piros arannyal szoktam bepácolni a halszeleteket, az sós is, paprikás is, jól megízesíti a filéket. Láttam a reklámot amit említettél, biztos úgy is finom lesz. Anyukám valamilyen másik kockásat is látott már, újabban azzal pácolja a csirkét, és nagyon bejött Neki a módszer. Én is puszillak!
Törléshttp://diabetika.info/ezert-ne-fogyassz-pangasiust-te-sem/
VálaszTörlésKedves Névtelen! Köszönöm, hogy aggódsz értünk! Elolvastam a cikket, és most is azt mondom, már annyi mindent nyilvánítottak egészségtelennek, hogy felét sem hiszem el. Itt van pl. a margarin, amit sok évvel ezelőtt úgy reklámoztak, hogy egészségesebb, mint a vaj. Jól rászoktunk, aztán kiderítették, hogy mégis egészségtelen. Csakúgy, mint a só, a cukor, az ételízesítő, a kolbász, a sonka, a tojás, és sorolhatnám tovább. Mindenről mindenfélét írnak össze-vissza. Ha mindenre hallgatnánk, nem sok mindent ehetnénk. Nem készítek túl gyakran pangasiust, öt év alatt 14 bejegyzésben szerepel alapanyagként, ha csak 1825 nappal számolok, abból 14 nap elenyésző. És nem mázsaszámra ettük. Szerintem Amerikában sem a felhozott "vádak" miatt került tiltólistára, hanem mert az amerikai haltenyésztők tiltakoztak az olcsóbb hal behozatala ellen, hogy ne rontsa az ő üzletüket. Egy régi kínai szakácskönyvben olvastam, hogy a pontyot Kínában is úgy tenyésztik, hogy kacsatelepet építenek a tó fölé, olyat, aminek lyukacsos a padlója. A pontyok a vízbe hulló kacsaürüléket is megeszik, nemcsak az esetleg lehulló eledelt. Ez a maximális tápanyag kihasználás, hogy semmi ne vesszen kárba. De nem kell olyan messzire menni, a Tiszában és a Dunában élő halak vajon mit esznek? Mindent ami a vízben található, legyen az bármi. Vajon folyóinkba nem jut tisztítatlan szennyvíz? Szerintem de. És akkor még nem beszéltünk a sok gusztustalanságról, ami a vízben úszik... Ha ezt végiggondoljuk, minden haltól elmehet a kedvünk...
Törlés